Avantaje

1
Tratament rapid

Rezultatele nu vor intarzia sa apara, chiar mai rapid decât aţi putea crede. Tratamentul cu sistemul Damon este cu până la şase luni mai rapid decât cu aparatul dentar tradiţional.

Damon funcţionează 24 de ore din zi, şapte zile din săptămână pentru a alinia perfect TOŢI dinţii pentru un zâmbet care vă îmbunătăţeşte întregul aspect facial.

2
Un plus de confort

Studiile clinice arată că sistemul Damon oferă un tratament ortodontic mai confortabil decât aparatul dentar tradiţional. Damon foloseşte aparatul dentar fără module elastice sau metalice care nu trebuie să fie „strânse”, protejand dinţii şi ţesuturile.

3
Puţine vizite la clinica

Tratamentul cu sistemul Damon necesită mai puţine vizite la cabinet decât aparatele dentare tradiţionale. În medie, pacienţii trataţi cu sistemul Damon necesită cu şapte programări mai puţine la cabinet decât pacienţii care fac tratamentul ortodontic tradiţional.


4
Uşor de păstrat curat

Inelele elastomerice ale aparatului dentar tradiţional adună mai multe bacterii şi tartru şi pot duce la afecţiuni gingivale. Spre deosebire de aparatul dentar transparent tradiţional, Damon cu sistemul autoligaturant nu foloseşte inele elastomerice, aşa că aparatul dumneavoastra  dentar este uşor de păstrat curat.

Sistemul damon

            Sistemul Damon nu este doar o inovatie in ortodontie, ci si un nou concept de a trata pacienţii. Tratamentul tradiţional necesită deseori scoaterea unor dinţi sănătoşi şi/sau folosirea disjunctoarelor palatinale pentru a crea mai mult spatiu. Această abordare este deseori neplacuta, durează mai mult iar pacientii pot avea la final o arcada mai îngustata şi un profil mai plat.
            Zâmbetele Damon sunt zâmbete pline, naturale, realizate cu forţe uşoare compatibile biologic şi sunt concepute special pentru a îmbunătăţi aspectul general facial al fiecărui pacient.
            Tratamentul Damon combină cateva componente care, atunci când sunt folosite împreună, oferă un tratament mai rapid, mai puţine programări, confort mai mare şi rezultate constante de înaltă calitate.
            Aparatul dentar pasiv Damon este autoligaturant si elimină necesitatea aplicarii modulelor elastice sau metalice in jurul bracket-urilor, ceea ce il face “low friction system” - arcul gliseaza liber in bracket-uri. Lipsa modulelor elastice elimina acumularea in exces a placii bacteriene, colonizarea cu streptococi Mutans si Lactobacilli facandu-l mai usor de curatat .
            - Inelele “O” elastomerice îşi pierd jumătate din elasticitate in câteva zile de la aplicare, compromitand astfel controlul dinţilor
            - Inelele “O” elastomerice, reţin foarte multa placa bacteriana pe parcursul tratamentului, mărind incidenţa decalcifierii smaltului în timpul tratamentului. Chiar şi elastomerii care eliberează fluor îşi pierd aproape 90% din protecţia cu fluor în două săptămâni.
            Exista si varianta de bracket-uri transparente pentru cei preocupati de estetica. Arcurile speciale de înaltă tehnologie cu memorie a formei mişcă dinţii mai rapid şi necesită mai  puţine ajustări.

Avantaje şi performanţă testate clinic
- O varianta mai rapida de tratament
- Mai putine progrmari pentru activari
- Confort mai mare pentru pacient
- Rezultate extraordinare care depasesc asteptarile

Echipa

Dr. Crisan Alexandru
Medic specialist ortodontie
Dr. Crisan Raluca
Medic specialist ortodontie
Stroe Elena Claudia
Front desk manager